Har du dine vinterdæk klar eller ved du ikke helt om de skal på bilen ?

Hvis du ikke er helt sikker om du skal sætte dem på, så står ikke alene. Med de milde vintre vi har haft de seneste år, er der mange der mener de kan køre på sommerdæk hele året. Det er dog den største fejl man kan begå. For til trods for at vi ikke har nær så meget sne, og bilen bare ser bedre ud med alufælge. Så er dine sommerdæk ikke virkelig sikre at køre på når det er koldt. 

Vinterdæk er ikke kun noget du skal køre med når der ligger sne og is. De er nemlig specielt lavet med en gummiblanding der giver bedre vejgreb når vi kommer under 7 grader. Det er ved den temperatur at sommerdæk ikke længere fungerer ordentligt. 

Hos mange er det at skulle investere i 2 sæt hjul, hvor der skal 2 sæt fælge til en øv oplevelse. Specielt kvinder vil hellere bruge pengene på sko, kjoler, frækt lingeri og café besøg. Faktum er bare at det betyder utrolig meget om du kører på de rigtige dæk. Kører du på sommerdæk om vinteren, er der stor sandsynlighed for at køre galt. 

Kan man få dæk der kan køre hele året rundt.

Der er et dæk du kan bruge hele året rundt. Derfra kommer dets navn også, nemlig helårsdækket. Det er et dæk der er lavet som en blanding af sommerdæk og vinterdæk. Dermed kan du heller ikke forvente det helt så sikkert som de 2 andre varianter, det er dog et acceptabelt alternativ. Det er et dæk for dem der ikke har mulighed for at skifte hjul eller som har svært ved at finde penge til 2 sæt hjul. Det er lidt et spørgsmål om at spare end at få bedste sikkerhed. Det er dog ikke absolut det man vil anbefale, gør dog det hele lidt nemmere.