Lånemulighederne har i dag aldrig været større og nemmere. Det skyldes teknologiens fremgang, der har gjort det muligt at lån penge online uden et større medfølgende besvær. Et besvær, der dog i stedet er blevet erstattet af en langt række større risici og forudsætninger. Læs med, og bliv klogere på hvad ud skal være opmærksom på ved optagelse af et kviklån. 

Kviklån heraf også betegnet som hurtiglån, er et forbrugslån der udstedes med hurtig udbetaling og i flere tilfælde også en lav rente. Det er som navnet indikerer, et lån til forbrugeren der ønsker hurtigere penge ved hånden. Hvad mange dog ikke ved er, at der ved kviklån også er en hurtig tilbagebetaling og høje tillægsgebyrer, hvorfor den hurtige fristelse, kan sætte dybe spor i privatøkonomien. 

Der findes alternative løsninger 

I tilfælde hvor lånene ophober sig, og man for at kunne tilbagebetale gamle lån optager nye, kan det være en fordel af søge nye veje. De mange lån med høje renter, vil hurtig kunne sætte både overblikket og økonomien ud af kurs. Med samlelån kan man undgå dette, og således samle alle sine lån til ét og derved reducere rentesatsen og spare mange penge. Inde på mikonomi.dk findes en liste med udbydere af samlelån

Inden det går så langt at man er nødt til at foretage et kviklån, bør man overveje at kigge på hvorvidt økonomien i første omgang tillader plads til optagelse af lån. Hvis ikke, kan det være en fordel at søge alternativer løsninger i form af hjælp fra familiemedlemmer eller tage fra opsparing. Lån er den nemme men ikke altid den rigtige løsning. 

Et fristende tilbud med fordyrende omkostninger 

Kviklån er og synes udadtil som et fristende lånetilbud, grundet den hurtigere udbetaling og lave renter. Det kan derfor være tillokkende at takke ja til sådan et tilbud, velvidende om, at der inde for få minutter vil tikke penge ind på kontoen. Ved kviklån bør man dog vide, at alt ikke er lutter sød fristelse. Vælger man et kviklån, er det grundet den hurtige udbetaling, forbundet med større risici, hvorfor udbyderne tillægger højere renter og gebyrer. 

Et kviklån kan være anvendeligt i tilfælde hvor man står i et akut pengebehov, og hvor økonomien ikke rækker til at dække de faste månedlige indtægter. Man bør dog være opmærksom på, at de høje renter og gebyrer forøget lånetilbuddet, hvorfor privatøkonomien bør række til, at man vil kunne tilbagebetale de tillæggende omkostninger samt lånet inden den forfaldne dato. 

Høj ÅOP 

Det kan være svært at skelne forskellige kviklån fra hinanden, men fælles for dem alle er, at de oftest kendetegnes ved en høj ÅOP. ÅOP betegner de årlige omkostninger i procent, og angiver derved den samlede pris for hele lånet. Ønsker man derfor at optage et kviklån med de bedste forudsætninger, bør man sammenligne de forskellige lånetilbud ud fra ÅOP.