Der er mange forskellige måder at låne penge på. De forskellige varianter har forskellige forudsætninger og de er ikke alle forbeholdt de samme behov. Et kviklån er en særlig form for låntype, der er tilpasset forbrugere. I det følgende vil en kort beskrivelse af kviklån præcisere hvordan du kan forholde dig til det.

Et kviklån er et forbrugslån – en guide til de undrende

Det rosværdige ved mange former for beskrivelser af lån er deres måde at præsentere fænomenet på, frem for hvad det giver anledning til, der kunne synes mindre væsentligt. Her vil vi dog forsøge begge dele. Lån penge, derfor, og undgå en masse fejl ved som minimum at have styr på hvad kviklån implicerer for dig som forbruger. Kviklån er et forbrugslån, udstedt af private udbydere. Det er således ikke et banklån, der normalvis tager udgangspunkt i den pågældende låners privatøkonomi. Du kan sagtens låne penge af banker til forbrugsformål. Faktisk er det ofte tilfældet for forbrugere af forskellig art. Dette kan dog ikke gøres uden at du kan vurderes til at være en sikker betaler – én der ikke løber fra regningen, så at sige.

Med kviklån kan du nemt og hurtigt optage et lån, uden at skulle tilkendegive hvordan du konkret forvalter – eller vil være i stand til at forvalte – dine værdier. Et kviklån fungerer ved at den person, der ønsker at registrere sig som låntager, ansøger om det pågældende lån hos en eller flere relevante udbydere. Disse udbydere har hver især deres ansøgningsform, som dog ofte er standardiseret, brugen af hvilken udgør en forudsætning for at optage lån. Dette kan ske enten via forskellige hjemmesider, eller alternativt via mobilen, hvor forskellige specifikationer om lånets størrelse, afbetalingsmetoder, tidsfrist etc. er specificeret. Dernæst vil kviklånsudbyderne vurdere ansøgningen og med stor sandsynlighed – især hvis det gælder mindre lån på op til 3000 kr. – godkende det pågældende lån, der endvidere tilgængeliggøres omgående på låntagerens registrerede konto.  

Kviklån kan optages over flere omgange

Da kviklån er udstedt af private udbydere der indgår i konkurrence med hinanden, kan enhver anmode om et lån hos en eller flere af disse udbydere på samme tid. Derfor kan det lade sig gøre at optage forskellige former for kviklån hos forskellige udbydere. På denne måde kan du låne til forskellige formål, og det vil derfor ikke udelukkende være de mindre forbrugslån, du er begrænset af. De mange muligheder for en eller flere låntyper kan derfor anvendes til forbrug i meget konkret forstand, værende det ift. diverse former for levnedsmidler, eller som en løsning til at betale forskellige genstridige regninger, der presser sig på, såsom mekanikerregninger, omkostninger forbundet med diverse former for efteruddannelsesforløb, kursusforløb etc. Der er dog altid nøje krav til hvordan du skal betale dit lån tilbage. Ingen optager derfor et hurtigt på denne måde kvit og frit, og de forskellige tilbud har tilsvarende forskellige tilbagebetalingskrav. Lånet er derfor et midlertidigt pusterum som senere byder låneren at hæfte ved sin oprindelige gæld.