Er der kommet en uforudset regning? Har du fået en akut tid hos tandlægen og kæmpe regning med hjem? Eller har du haft vandskade i køkkenet, der hurtigt skal udbedres?

Uanset hvilken type akut situation, du befinder dig i, kan kviklån være noget for dig. Kviklån kan optages via online ansøgningsskemaer hos en række forskellige låneudbydere, processen er hurtig og nem, og du behøver ikke mødes med et eller flere låneselskaber for at blive godkendt.

Hvornår skal du optage kviklån

Ovenstående lyder jo alt sammen meget godt. Men der er en enkelt hage ved kviklånene – og det er, at de er relativt dyre. I hvert fald hvis du sammenligner med for eksempel banklån. Kviklånene er således først og fremmest beregnet til nødsituationen – det vil sige en akut situation, hvor du skal bruge pengene her og nu, og ikke har tid til at gå igennem bankens ofte noget længere sagsbehandlingstid.

Hvordan foregår låneprocessen?

Netop fordi processen er så hurtig, skal du heller ikke stille sikkerhed for lånet, hvilket er en medvirkende årsag til, at lånene så hurtigt går igennem. Der er ganske enkelt færre aftaler, der skal underskrives, og færre oplysninger der skal indhentes.

Desuden skal du ikke oplyse låneudbyder, hvad du skal bruge pengene til, og hvorfor du ikke lige selv har pengene lige nu. Du skal heller ikke oplyse, hvornår du skal bruge dem.

Det eneste, du skal gøre, er, at sende en ansøgning til én eller flere låneudbydere, hvor du angiver det beløb, du ønsker at låne, og hvor hurtigt du kan betale pengene tilbage. Du skal typisk også vedhæfte dine seneste lønsedler og din årsopgørelse for det seneste år. Herefter foretager låneudbyderen en kreditvurdering af dig og vender tilbage med et konkret tilbud på det lån, de kan give dig.

Hvordan opnår du det bedste kviklån

Det allerbedste, du kan gøre, er at lave en grundig research, forinden du optager lån. Sørg for at sammenligne de forskellige kviklån, og deres renter, gebyrer, stiftelsesomkostninger og øvrige vilkår, så du sikret det bedste lån, der matcher dit behov.

Når du efter en sammenligning har fundet de låneudbydere, som vil kunne give dig de mest fordelagtige vilkår, så sørg for at ansøge flere låneudbydere om et lån. Ansøg om nøjagtigt det samme lån med nøjagtigt den samme tilbagebetalingsperiode hos de forskellige låneudbydere. Det er uforpligtende at ansøge, og du vil herefter få en række konkret sammenlignelige tilbud fra diverse låneudbydere på netop det beløb, du ønsker at låne.

Herefter kan du gå ind og sammenligne låneudbydernes vilkår med hinanden og konkret se, hvem tilbyder den bedste debitorrente, hvem tilbyder de bedste vilkår i forhold til administrationsgebyrer, hvem tilbyder den laveste stiftelsesomkostning, hvem har de laveste årlige omkostninger i procent og så videre.

Herefter har du et super godt fundament til at træffe en beslutning om, hvilken låneudbyder du ønsker at gøre brug af. Og på den måde optimerer du dine chancer for at få det bedste og billigste kviklån.