Hvis du står og mangler penge, kan du tage et lån. Det er vidt forskelligt, hvad folk bruger lånet til. Måske har du fået en uventet udgift, måske vil du gerne købe et specifikt produkt, eller måske vil du gerne på ferie?

Mulighederne er mange, og uanset hvad du skal bruge pengene på, har du mulighed for at tage et lån. Inden du optager et lån, er der altid en god idé at undersøge, om lånet nu også er det billigste. Derfor bør du altid lave en grundig undersøgelse af markedet, før du underskriver en låneaftale. Læs mere i det følgende om, hvordan du finder det billigste lån, når du mangler penge.

Indhent flere lånetilbud

Når du gerne vil låne penge, bør du altid indhente flere lånetilbud. Kun på den måde kan du vide, at din endelige låneaftale også er den bedste. Det er helt forståeligt, hvis du ikke gider ringe rundt til alle mulige forskellige lånudbydere og banker i jagten på det bedste tilbud. Heldigvis findes der nemlig en langt nemmere og mere tidsbesparende løsning.

Du kan nemlig blot finde en sammenligningsside på internettet. Her er der flere hjemmesider, der samarbejder med flere forskellige lånudbydere. På den måde skal du kun lave én ansøgning, når du gerne vil optage et lån. Herefter vil du blive præsentere for flere tilbud fra forskellige lånudbydere. Det giver dig mulighed for at udvælge det bedste lån.

Tjek altid ÅOP, når du skal sammenligne lån

Når du vil finde det billigste lån, skal du tjekke ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent. Procentsatsen fortæller dig, hvor meget et lån reelt koster.

Inden du sammenligner ÅOP, er det dog vigtigt, at du sikrer dig, at alle lånene har den samme løbetid og samme lånebeløb. Ellers kan du ikke bruge ÅOP til at sammenligne lånene med.

Når du skal udvælge et lån, bør du tage det lån, der kan tilbyde dig den laveste ÅOP. Det er nemlig det billigste lån. Lån penge billigt her, når du mangler lidt ekstra valuta på kontoen.