Lånemarkedet er de seneste år vækstet markant, og dagligt eksponeres vi for alverdens lånetilbud verden over. Står du derfor i en situation hvor du har ladet dig friste og tillokke af de lave renter og hurtig udbetaling, bør du læse med her. I denne artikel guider vi dig frem til, hvordan du sikrer dig  de bedste låne forudsætninger. 

Årligt optager flere tusinde danske forbrugere et kviklån, og bliver vildfarent ført ind i den risikofyldte låneverden. En låneverden der ikke kun byder på lykkelig pengefornøjelse, men også en række medfølgende konsekvenser, der uden den rette indsigt, vil komme til at koste dyrt. Ønsker du derfor at holde privatøkonomien lige ved kurs, bør du følge nedenstående råd. 

Find det bedste lånetilbud 

Grundet adskillige udbydere, kan det være svært at skelne mellem de forskellige lånetilbud. Hvad det er rigtigt for dig, er ikke nødvendigvis det rette for andre. Ved lånetilbud bør man derfor kigge på sine egne behov, og derudfra finde et lånetilbud der imødekommer disse behov. Gør brug af sammenligningstjenester, og lad bankerne kæmpe om dig i valget mod det rette lån.  

Sammenligningstjenester gør det muligt at sammenligne lånetilbud fra forskellige udbydere, og således nemt og overskueligt, skabe overblik over de forskellige renter og øvrige omkostninger der medfølger. Hermed kan man finde et lånetilbud der danner de bedste forudsætninger for en selv og sin privatøkonomi. 

Gå efter en lav ÅOP 

ÅOP er en betegnelse for de årlige omkostninger i procent, og derved den vigtigste og afgørende faktor for, hvor dyrt lånet i det samlet hele vil komme til at koste. Det er derfor et nøgletal som er særdeles vigtigt at have for øje i valget af lånetilbud for at sikre sig den billigste løsning. 

Når man sammenligner ÅOP med hinanden, er det vigtigt at tilbagebetalingsperioden også er den samme. Dette giver et retvisende billede af, hvor meget man i det store hele, vil skulle betale ekstra for det ene lån frem for det andet. 

Vælg samlelån 

Er tilfældet, at man har eller optager flere lån på en og samme tid, kan det være en fordel at gøre brug af samlelån med lav rente. Samlelån er en mulighed hvorpå man kan samle alle sine lån til ét og således reducere den månedlige rente, og derved hurtigere kunne afdrage på sin gæld. Dette kan være særligt anvendeligt i tilfælde hvor man eksempelvis både afbetaler på et forbrugslån, billån og indskudslån. 

Skylder man penge til flere forskellige kreditorer, kan det hurtigt blive svært at skabe sig et overblik, og få tilbagebetalt inden den forfaldne dato. I sådan et tilfælde, kan samlelån være løsningen for dig. Her vil du månedligt kunne udgøre en stor besparelse og opnå en rentesats helt ned til 3,49%.