Kviklån har været meget populære for privatpersoner, og hvis man har taget sådan et privat og har en virksomhed, så kan man nemt tænke, at man kan tage sådan et til virksomheder. Man kan måske godt tage noget tilsvarende, men nu hvor der er gode muligheder for at tage et erhvervslån i stedet, så bør man nok tage sådan et slags lån i stedet.

Som de fleste nok ved, så er kviklån kendt for at have meget høje renter. Så høje at det kan være problematisk at betale pengene tilbage. Dette egner sig derfor ikke som et godt lån til virksomheder. Mange gange er der nemlig sikkerhed eller selvskyldnerkaution bag.

Det er relativt nemt at tage et lån

Ønsker man at låne penge til virksomheder, så kan dette gøres i form af et erhvervslån. Dette skyldes, at der er andre betingelser, der gør sig gældende for disse typer af lån. Som privatperson har du andre former for beskyttelse end virksomheder, og derfor kan man aftale andre ting end med privatpersoner.

Man kan komme ud for at skulle sikkerhed i form af aktiver eller lignende. Man kan dog også godt låne penge uden sikkerhed. Oftest kan dette ske, hvis du har en relativt stor virksomhed. Banken eller låneudbyderen tror på, at du kan betale pengene tilbage. Af denne grund får du også en fornuftig rente – og du skal ikke stille sikkerhed. Er der dog tale om en relativ lille virksomhed, så kan det ske ved at du står som personlig garant. Dette betyder, at de kan gå efter dig, hvis din virksomhed ikke kan betale.

Er din virksomhed ikke i problemer, så bør det ikke være et problem. Står det ikke så godt til, så er det måske ikke verdens bedste idé at tage et erhvervslån, hvor du underskriver sådan et dokument. Du skal dog huske, at der er mange forskellige måder at tage lån på i Danmark, hvorfor der er visse specifikke muligheder, der kan være mere fordelagtige end andre. Du bør undersøge markeder, inden du træffer et valg om at låne penge. Har du ikke styr på risici ved at låne penge, så skal du også læse mere om disse.