Når du skal bruge penge på at købe lidt større ting til et par tusind kroner og opefter, kan det være en idé for dig at vælge at købe på afbetaling. Her får du et par grunde til det.

Du kan få produktet her og nu

For det første giver det dig mulighed for at få produktet her og nu. Hvis du fx har lyst til at købe en Macbook til 10.000 kroner i dag, men du ikke har 10.000 kroner, skal du jo som udgangspunkt vente til, at du har sparet de 10.000 kroner op til at købe den. Men med afbetaling kan du få den allerede i dag, også selvom du ikke lige har 10.000 kroner til rådighed.

Du kan betale i små rate, i stedet for hele beløbet i dag

Dernæst kan du vælge at betale for dine ting i små rater i stedet for hele beløbet i dag. I stedet for at betale de 10.000 kroner i dag for din Macbook, kan du nøjes med at betale 500 kroner om måneden over en periode, indtil du har betalt for din Macbook. Det er for mange mennesker meget nemmere at finde 500 kroner om måneden, end det er at få sparet sammen til at købe produktet kontant her og nu. På den måde kan du altså købe ting, som du ellers ikke får råd til at købe.

Ofte kan det ske til 0% i rente

Sidst, men ikke mindst, behøver det ikke at være dyrere for dig at købe på afbetaling. Mange steder er der renter på disse former for køb, men du kan også sagtens være heldig at købe produktet til 0% i rente, så det ikke ender med at koste dig mere at købe på denne måde. Så selvom du afdrager 500 kroner over X antal måneder på din nye Macbook, skal du ikke være bange for, at beløbet overstiger de oprindelige 10.000 kroner, som produktet kostede i udsalg.

Nyt termotøj til den lille? Læs denne guide om termotøj til babyer med det samme.