Du ønsker naturligvis det mest fordelagtige lån. Derfor er vi lavet denne artikel til dig, når du har brug for at låne penge. Uanset hvor meget du ønsker at låne, hjælper vi dig med at sammenligne flere långivere for at finde de bedste vilkår.

Krav for at få et lån?

Alle långivere har naturligvis forskellige krav til dig som kunde. Der er dog nogle fællesnævnere, som er til stede (med visse variationer) hos alle udbydere. Husk, at selv om du opfylder kravene, skal långiveren ifølge loven stadig foretage en kreditvurdering og derefter beslutte, om lånet skal bevilges eller ej.

Lån penge uden afslag med MitID, fordelen er at du ikke skal indsende dokumenter som lønsedler m.v. Du skal være opmærksom på, at du kan opfylde de grundlæggende krav og alligevel blive nægtet et lån.

Følgende parametre spiller en rolle, når der indgives en ansøgning:

Din alder. I henhold til dansk lov skal låntageren være mindst 18 år gammel. Det er dog op til långiveren at fastsætte sin egen aldersgrænse, og mange vælger en minimumsalder på 20 år. Nogle har endda højere end det.

Din historie. Hvis du har en historik med dårlig gæld, kan du have svært ved at optage et nyt lån. I så fald skal du vælge en udbyder, der accepterer bemærkninger. Der er også forskel på, hvor mange kreditnotaer du kan have, og hvor langt de kan gå tilbage i tiden.

Din indkomst. For at kunne tilbagebetale et lån skal du have en eller anden form for indkomst. Det kan være fra arbejde eller anden indkomst. Beløbet er meget forskelligt afhængigt af det beløb, du ønsker at låne, og den bank, du vælger. Mindre beløb kræver, ikke uventet, en lavere månedlig indkomst.

Din registrerede adresse. De fleste långivere kræver, at du er registreret i Danmark og har været det i lang tid (3 år er almindeligt).

Din bankkonto. En dansk bankkonto er et meget almindeligt krav. Som altid er der også her undtagelser.

En anden ting, der hjælper meget, er, hvis du har MitID. Nogle virksomheder kræver endda, at du underskriver ansøgningen elektronisk, mens andre accepterer den, hvis du underskriver den manuelt.

Når vi gennemgår en låneudbyder, skriver vi altid de grundlæggende krav, så du nemt kan danne dig et overblik. Husk dog på, at disse ikke er en garanti for, at du får et lån. I sidste ende er det bankens samlede vurdering, der tæller.

Hvem kan låne penge?

For at være berettiget til et lån skal du være mindst 18 år gammel og have en god økonomi. Når du indsender din låneansøgning, vil långiveren foretage en kreditvurdering af dig for at sikre, at du har den fornødne økonomiske kapacitet til at opfylde kravene til lånet. Hvis du ikke består kreditvurderingen, kan du desværre ikke låne penge, hvis du ikke består kreditvurderingen.

De krav, du skal opfylde, er forskellige fra långiver til långiver og fra lånetype til lånetype. Nogle långivere er mere generøse i deres vurdering, hvilket gør det lettere at få bevilget et lån. For de forskellige lånetyper er kravene til et stort lån, f.eks. et realkreditlån, højere end til et mindre kviklån.

Som regel kan de fleste mennesker dog låne penge online, men det er din økonomi, der afgør, hvor mange penge du kan låne, til hvilken rente og med hvor lang tilbagebetalingsperiode.

Fælles krav for at låne penge

– Du skal være mindst 18 år gammel

– have en regelmæssig indkomst

– ikke være registreret i RKI

– have dansk bopæl

Hvor hurtigt kan jeg låne?

Hvis du har brug for at låne et mindre beløb og vil have det direkte på din konto, kan et kviklån, også kendt som et sms lån, være en mulighed. Disse har ofte højere renter, så sørg for, at du kan betale lånet hurtigt tilbage.

Hos nogle långivere er det nu muligt at låne penge hurtigt uden indkomst, men det forudsætter, at du har penge sparet op eller kan låne sammen med en medlåner. De fleste har dog indkomstkrav, som du skal opfylde for at låne penge.

Undersøg nøje, hvilke krav der stilles til den enkelte udbyder. Hvis du har en lav indkomst, kan det også påvirke det beløb, du kan låne. I alle disse tilfælde kan det at have en garant eller medansøger være med til at øge dine chancer for at få dit lån igennem. En medlåntager har det samme betalingsansvar som dig som hoved låntager. Hvis du låner med en kautionist, træder kautionistens betalingsforpligtelse kun i kraft, hvis du ikke selv er i stand til at betale din gæld.

Fælles for alle vores långivere er, at du får pengene nemmere end gennem traditionelle banker som Danske Bank. Udbetalingstiden varierer mellem 0-3 arbejdsdage, muligvis lidt længere, hvis du bruger en låneformidler.