Hvad enten du er helt grøn hvad angår havearbejde eller meget erfaren med dine grønne fingre, er det at plante nye ting i haven altid et spændende projekt. På denne måde får man lov til at se på første parket, hvordan planterne spirer og gror til at blive store flotte blomsterbuske eller frugttræer, velvidende om at man selv har været med til at plante dem.

Hvis du gerne vil bruge mere tid i haven, kan det være en mulighed at tage et kviklån, da man på den måde kan få råd til tøj til havearbejdet, samt flotte planter og lignende grej, som man typisk bruger i haven – husk dog at tænke dig om!

Køb det rette tøj til havearbejdet

Som nævnt er det essentielt at købe det helt rette tøj, hvis du ønsker at arbejdet i haven skal foregå på den mest sikre og hensigtsmæssige måde for alle involverede. Det betyder blandt andet at man skal investere i et par gode handsker der kan mindske skader fra skarpe torne og andet krat såvel som en bredskygget der kan beskytte mod solens skarpe stråler midt på dagen. Udover at have et par gode sko, der let kan bøjes og er behagelige at gå i er det også en god idé at køb ankel strømper, der forhindrer solbrændt hud og ubehageligt udseende tan lines.

Den perfekte hæk

Pønser du på at plante et par nye ting i haven, bør du overveje at købe en hæk af høj kvalitet. En flot hæk giver din have et fuldendt look udover at skærme for resten af haven, hvis du ikke ønsker at anlægge et decideret stakit. Kig efter hækplanter bøg næste gang du overvejer at få anlagt en række nye hække, der virkelig kan gøre en forskel og indramme din have på den helt rette måde, som du kan forme på lige den måde du har lyst til. Det eneste du skal gøre regelmæssigt er at vedligeholde hækkene, så de får et kontinuerligt udseende der stemmer overens med resten af din have.

Din nye hobby

Hvis du ikke er allerede er blevet bidt af havearbejdet og du ejer en have, er det på tide at få taget arbejdshandskerne på og smøge ærmerne op! Havearbejde virker for rigtig mange meget beroligende og nærmest terapeutisk, idet man tager sig god tid og er nødt til at sætte farten helt ned. Det kræver nemlig koncentration at luge, klippe og lægge ny jord i, men efterhånden som du får det ind under huden, vil din hjerne huske rutinen udenad og det vil virke let som en leg. Mange er helt afhængige af at arbejde ude i haven og bruger op til mange timer på at få det helt rette udseende!