Kviklån er populære som aldrig før. Flere og flere optager kviklån, så derfor kommer der også flere og flere udbydere. Umiddelbart er det en fordel for forbrugeren, at der er en sund konkurrence på et bestemt marked. Men det kan dog også føre til et uoverskueligt marked, med uoverskueligt mange tilbud. Hvad skal man vælge? Hvad er det rigtige for mig?

Hvor skal man begynde?

Stort set alle kan optage et kviklån. Men ikke alle udbydere låner til alle. Nogle ønsker fx ikke at låne til folk under 20, fordi der er risiko for, at de ikke kan betale tilbage. De fleste på 18-19 år har nemlig ikke et fuldtidsarbejde. Men hvis du som 18 årig har indkomst i form af SU plus et studiejob, og alligevel mangler til julegaver, hvorfor så låne lidt ekstra? Klik fx videre her og lån billige penge i dag, selv om du først lige er fyldt 18.

Hvordan tager man et kviklån?

Det er nemt at optage et kviklån. Det er også én af grundene til, at det så populært. Det eneste, du skal bruge, er dit NemID. Ansøgningen på dit lån behandles typisk med det samme. Dvs., at du i de fleste tilfælde får udbetalt pengene samme dag eller dagen efter.

Hvilke krav er der?

De fleste kviklånsudbydere har kun et alderskrav. Stort set alle kan derfor optage et kviklån, hvis det krav er opfyldt. Hvis du står i RKI, som dårlig betaler, kan der være nogle udfordringer. Der findes dog også muligheder, hvis det skulle være tilfældet. Ofte bliver det dog dyrere, fordi risikoen for udbyderen er højere. Se mere her og lån penge billigt som 18-årig.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Først og fremmest skal du finde ud af, om du kan betale de lånte penge tilbage. Ellers kan det blive meget svært at komme ud af et lån. Vær opmærksom på, om du kan undvære det beløb, du kan afdrage månederne efter.

Hvad er ÅOP?

ÅOP betyder årlige omkostninger i procent. Det angiver, hvor meget du skal betale om året for dit lån. Det er lånets egentlige pris, vær derfor opmærksom på den. I dag er det bestemt ved lov, at ÅOP ikke må overskride 35 %. Derfor er der ikke fare for, at det stikker helt af.

Hvor dyre er kviklån?

Det kommer an på, hvor længe du ønske at afbetale. Jo længere afbetalingsperiode, desto flere renter skal du betale. Afbetalingsperioden kaldes også lånets løbetid. Det kommer også an på udbyderen. Undersøg derfor de forskellige tilbud. Hop ikke bare på den første og den bedste.

Hvorfor kviklån?

Kviklån er gode, når det gælder små beløb, du lige står og mangler. Fx til uforudsete udgifter. Hvis du mangler penge nu og her, så kan kviklån være en god hjælp, da du ofte kan få pengene udbetalt med det samme. Du skal bare være sikker på, at du har pengene til at betale af de efterfølgende måneder. Har du det, så er der ingen problemer.