I mange år har det været populært for unge mennesker at tage et sabbatår mellem studier. Særligt i tiden efter gymnasiet eller handelsskolen er der mange, som har behov for at tage et pusterum for at finde ud af, hvad der skal ske i den videre uddannelse. Det er ikke altid nemt at vælge, hvad man vil med sit liv, når man er 19 år og kun lige begyndt at betræde livets vej som et voksent menneske. Fester, venner, kærester og hygge trækker måske mere end tanken om flere års seriøse studier. Og så kan det være en god idé at rive et år ud af kalenderen for at tage på dannelsesrejse rundt i verden og finde ud af, hvad det egentlig er, man vil bruge sin fremtid på. Her kan du bruge tiden på alt fra interrail til frivilligt arbejde.

Finansier dit sabbatår

Nogle bruger sabbatåret på at arbejde og skrabe en masse penge sammen, så der er råd til lejlighed og bøger, når hverdagen igen byder på skolestart og studietid. Andre har dog langt mere behov for at komme ud og holde en pause fra hverdagens stress og jag. Det kan man gøre ved at rejse ud og se verden. At opleve andre lande og fremmede kulturer er dog langt fra gratis. Og har man ikke helt nok på sparebogen til blot at rejse afsted, så kan det blive nødvendigt at finansiere sin rejse ved hjælp af et såkaldt forbrugslån. På nettet findes der en lang række muligheder for at låne penge helt uden at låneudbyderen bekymrer sig om, hvad det udstedte beløb skal bruges til.

Lån penge til at leve livet

Find lån her og dan dig et overblik over, hvilken type af lån, der passer bedst til dig. Selvom du sidder med din rygsæk på ryggen og via interrail, er rejst til den anden side af jorden, så skal det lånte beløb stadig betales tilbage. Sæt dig derfor godt ind i, hvor store månedlige beløb, det er nødvendigt, at du indbetaler. Lånets løbetid er også værd at tage med i sine overvejelser. Laver du kun meget små tilbagebetalinger, vil der gå rigtig lang tid, før lånet er indfriet og du atter er gældsfri. Så tag med i overvejelserne om du stadig har råd til at foretage månedlige tilbagebetalinger, når du er retur fra din rejse og skal starte på studierne. På rejsen har du mulighed for at tage midlertidigt arbejde og tjene nogle penge hen ad vejen. Det har du ikke på samme måde, når du skal til at koncentrere dig om at læse bøger og skrive projekter i skolen. Tænk derfor fremad og vær sikker på, at du kan overholde den aftale, som du laver med låneudbyderen. Når det så er sagt, så er det ikke fordi, at der er nogen skam over at låne penge til forbrug. Nyd ungdommen og livet og tag den hjælp som du kan få fra de forskellige online låneinstitutter. Så længe du husker at foretage kloge valg, så skal det hele nok gå.