Inden vi starter, så lad os bare slå fast. Vi anbefaler ikke nogen at låne penge hurtigt, hvis der findes en anden udvej. Vi kigger på senere hvad en anden udvej fx kan være.

Nogle gange er der mange ting der frister, det kan være en ferie eller måske en ny mobiltelefon, som lige er kommet på markedet. Og både unge og gamle kan have svært ved at modstå de mange fristelser der konstant er på markedet.

Det er da heller ikke vores holdning, at man ikke må lade sig friste. Vores tilgang er blot, at man skal overveje sine muligheder og situationen nøje inden man kaster sig over kviklån.

Lad os kigge nærmere på de alternative muligheder.

  • Spar sammen
  • Lån af venner eller familie
  • Lad være med at købe

Spar sammen

Det bedste man kan gøre for sin økonomi, er at spare sammen til det man ønsker sig. Faktisk kan man ved at spare sammen spare så mange penge, at man på den lange bane får råd til de ting man ønsker sig hele 2 gange, for de sammen penge, som man havde brugt til at betale tilbage til kviklåns firmaerne.

Hvis man regner på, det så for hver gang man låner 10.000 kroner af et kviklåns firma, så betaler 20.000 kroner tilbage til dem. Det sker igennem renterne, men også stiftelsesomkostningerne kan være dyre.

Lån penge af familien

Lån penge hurtigt til de du lige ønsker dig, men gør det af familien hvis du kan. Her er der nemlig ingen renter og gebyr forbundet med det. Dog skal du aldrig låne penge af familien hvis du ikke kan betale tilbage. Der er findes nemlig ikke noget værre end dårlig økonomi mellem venner og familie. Der skal være klare linjer.

Ingen man låner penge, og det gælder faktisk uanset om det er via et kviklånsfirma, eller om det er hos venner og familie, så er det vigtigt at have et godt overblik over økonomien. Det får man kun ved at lave et grundigt og gennemgribende budget, som giver et godt overblik.

Et budget er ikke kun med til at give dig selv overblikket, det kan også gøre det nemmere for dig at få et lån hos en af de mange udbydere på nettet. Familien og venner vil sikkert ikke se et budget, her er der mere tale om en tillidssag.

Lad være med at købe

Pointen i det sidste råd er ikke, at man aldrig skal forkæle sig selv. Det er mere et praj om, om det virkelig er nødvendigt med de her nye sko, eller om de blot skal hjem på hylden og stå sammen med de andre nye sko, som man købte i sidste uge.

En grundig overvejelse, som afgør om der virkelig er behov for at låne og dermed bruge penge. Mange ender med at synes de har behov for selvforkælelse, og hvis man er den type der tit ender med at købe ting og bagefter fortryde, så er det en god ide at lave regler om, at impulskøb er forbudt. Alt hvad der købes, som ikke er dagligvarer det skal overvejes i mindst 2 dage. Det hjælper nemlig altid at sove på beslutninger.