Annonce

At optage et lån kan give økonomisk frihed i en vis periode. Du må dog huske på, at denne periode ikke varer evigt. Der kommer nemlig et tidspukt, hvor du skal betale lånet tilbage, og her kan det godt betale sig at have valgt et billigt lån.

Sådan finder du de billige lån

Skal du finde et billigt lån, er det en god idé at kigge efter lånets renter og gebyrer. Her får du nemlig et billede af, hvor meget du kan forvente at skulle betale tilbage hver måned. Du kan også kigge på lånets ÅOP, som er de årlige omkostning for lånet i procent. 

Desuden kan det godt betale sig at kigge på betingelserne for lånet. Disse kan der nemlig være stor forskel på, og dette kan i høj grad afgøre, hvor billigt lånet bliver at betale tilbage. 

Undersøg markedet

Skal du finde det lån, som det bedst kan betale sig at optage for dig, er det klart, at du må undersøge hvilke lån, der er på markedet. Læs mere, hvis du vil have en oversigt over udvalgte, danske lån. 

Inden du træffer den endelig beslutning om hvilket lån, du vil optage, er det klart, at du må have sammenlignet lån fra flere forskellige låneudbydere. På den måde har du under alle omstændigheder et bedre grundlag for at vælge rigtigt.

Læg en plan for tilbagebetaling

Når du har optaget et lån, er det vigtigt, at du formår at betale lånet tilbage til tiden. Ellers kan du nemlig risikere at blive registreret i RKI som dårlig betaler. Dette kan have konsekvenser for dig, da det på den måde vil blive sværere for dig at optage et lån i fremtiden.

Hvis du lægger et budget, bliver det tydeligt for dig at se, hvor mange penge du har til rådighed efter, du har betalt faste udgifter og tilbagebetalt på lånet.