Selvom man arbejder hårdt, er det ikke altid, at pengepungen slår til. Der kan være mange udgifter, man skal tage sig af, og der er det ikke sikkert, at der er plads til fornøjelser i budgettet. Dermed ikke sagt, at man så ikke bør fokusere på sig selv og på lidt selvforkælelse. Et kviklån er således en smart måde at tilgodese alle parters behov. For dem, der ikke helt er på plads med, hvad et kviklån er, samt hvad man kan gøre, hvis man er i RKI, kan denne artikel være et kig værd.

Hvad er et kviklån?

Som ordet indikerer, er et kviklån et lån, man kan tage ganske hurtigt og ganske nemt. De er ofte let tilgængelige og kan tages hjemmefra fra sofaen. Her kan man både bruge computer for det større overblik, men man kan også benytte sig af hurtig lån sms, hvor det netop er enkelt og hurtigt ved hjælp af mobilen. Et kviklån er ofte et mindre lån, der er rettet mod hverdagens mangler og alment forbrug – derfor kaldes de også i folkemunde ’forbrugslån’. Hvis der mangler penge i forhold til en fødselsdag eller en julegave, kan et kviklån være behjælpeligt for mange. Samtidig kan det også være, at den gamle computer endelig har givet op, og der derfor opstår et behov for en ny, hvilket kan være en meget dyr affære. Der kan være tale om uforudsete regninger i form af tandlægebesøg eller et besøg hos bilmekanikeren eller cykelsmeden. Det kan være svært at føle, at man kan have råd til det hele, og derfor findes kviklånet. Sidst men ikke mindst kan det også blot være, at man elsker at shoppe og at nyde sine penge, men at man ikke synes, man har nok til at dække behovet. Da kan man overveje at tage et lån.

RKI behøver ikke være en hindring

Nok kan man have fået sig for vane at nyde godt af kviklån, men hvis man finder det svært at betale tilbage i tide, da kan man havne i RKI. RKI står for Ribers Kredit Forening og er et register over såkaldte dårlige betalere. Hvis man først står i RKI, bliver det svært at tage nye lån, da låneudbydere føler det sværere at stole på, at deres penge kommer tilbage til dem. Den simpleste løsning ville være at komme ud af registeret, men det kan selvfølgelig være meget lettere sagt end gjort. Men i tilfælde af at man får betalt sin gæld af, kommer man automatisk ud af RKI. Hos nogle låneudbydere siger de ”lån penge rki ingen hindring”. Da tillader de altså lån for RKI-registrerede, hvis disse har en kautionist med, altså en person, der kan stå inde for lånet. Denne person kan naturligvis ikke også være i RKI. Således sikrer udbyderen sig, at der er en vis sikkerhed ved at låne deres penge ud. Sidder man i den relativt bundne situation, at man er registreret som dårlig betaler, der er der altså stadig mulighed for at tage et kviklån.