Vil du gerne tage et lån, men er i tvivl om hvilken slags der vil passe bedst til dig og dine behov? Har du ikke helt styr på hvad forskellen mellem de forskellige former for lån overhovedet er? Det findes der heldigvis svar på.

De overordnede forskelle

Et banklån er – sjovt nok – den slags lån du søger via din bank. Når du tager et lån via din bank, er det ofte et større lån til fx boligkøb el.lign. Lånet er ofte sikret, hvilket betyder at du har sat noget i sikkerhed hos din bank, så din bank er sikret at de kan få deres penge tilbage. Tager du fx et lån til køb af bolig, kan du sætte din bolig i sikkerhed. Betaler du så ikke dit lån tilbage, så ejer banken i princippet din bolig og kan sælge den, for at tjene de penge tilbage, du ikke kan betale.

Et kviklån er til forskel et mindre beløbs lån, der ofte tages for hurtigt at kunne betale for noget, eller som et forbrugslån. Lånene er ikke sikret, og du skal altså ikke bekymre dig om, om der pludselig en dag står nogen udenfor din dør og opkræver hus og hjem.

Det der gør et kviklån kvikt

Et kviklån tages over nettet og du som kunde, har i større grad magt over antallet af måneder du gerne vil afbetale over. Det kan være du gerne vil have det hurtigt afbetalt og tilbagebetale et større beløb over kortere tid, eller at du hellere vil betale en mindre beløb over en længere periode. Med et kviklån er du i højere grad end ved et banklån, selv herre over dette.

En af de store fordele ved et kviklån, er at en stor del af det papirarbejde der normalt høre til et lån, bliver sprunget over ved et kviklån. Du får derfor ofte svar på din ansøgning efter få minutter, og kan forvente at se pengene tikke ind på din konto, efter højest 24 timer.

Når du kigger på at tage et lån online, er det vigtigt at du sammenligner dine muligheder. Læs tingene godt igennem så du er sikker på ikke at blive snydt, og led de mange muligheder igennem så du finder det bedste tilbud til dig.

Det gode gamle banklån

Fordelen ved et banklån er for det første at du kan låne et meget større beløb, hvis du går gennem din bank. Hvis ikke du finder den store mængde papirarbejde frustrerende, er det meget sandsynligt at du sætter pris på den følelse af sikkerhed, der kan komme med et banklån. Du sidder trodsalt ansigt til ansigt med et andet menneske, og har en samtale om hvorfor og hvordan du gerne vil tage et lån.

Har du været fast kunde i en bank over længere tid, kan det også ske sig at du har optjent en høj kassekredit, og kan få nogle gode ÅOP-priser på dit lån. Hvis du er heldig, kan et banklån altså på længere sigt være billigere, end et kviklån.