Rigtig mange danskere drømmer om at anlægge deres egen have med blomsterbuske, køkkenhave og frugttræer. Det kræver sin mand eller kvinde at planlægge, plante og vedligeholde en have, som oftest kræver opmærksomhed hver evig eneste dag. Men i sidste ende betaler det sig og er hele arbejdsbyrden værd, da man kan nyde superfriske frugter, man selv har dyrket og nyde synet af blomster man selv med forsigtighed har hjulpet på vej. Ens hårde arbejde vil vise sig af de flotte blomster man selv har plantet og man kan derfor klappe sig på skulderen over den bedrift.

Plant et smukt æbletræ

Et af et mest populære frugttræer og dermed også valg for plantning i haven er æbletræet. Æbletræet passer perfekt til det kolde klima i Danmark, da dens frugter vokser langsomt henover sommeren og kan plukkes fra efteråret. Æbler kan bruges i mange forskellige retter i både det salte og det søde køkken, som for eksempel bagning, safter eller desserter, men er også oplagt til at nydes helt som det er. Man får virkelig et stort udbytte fra blot et enkelt træ, hvis man planter og bestøver æbletræet korrekt allerede fra første dag træet bliver lagt i jorden. På den måde står du tilbage med en masse æbler, som kan laves om til saft, æbletærte eller i salte retter. Bliv klogere på bestøvning af æbletræer her.

Et væld af blomster

Blomster og blomstebuske kan forvandle en lidt trist og middelmådig have til en smuk og vedligeholdt have, især hvis man vælger blomster med mange forskellige farver. Hvis man er nybegynder, er det måske klogest at starte blomster der ikke kræver så meget tid og energi, såsom storkenæb, også kaldet geranium. Storkenæb kræver nemlig hverken at blive vandet eller gødet, idet det får nok næring fra jorden. Find geranium pris her og bliv overrasket over hvor lette de er at holde ved lige. Derefter kan man stille og roligt bevæge sig hen til de blomster, som er de mest krævende, såsom roser. Men disse blomster er som regel også meget flotte og kan fås i et væld af forskellige varianter, størrelser og farver.