Er der en ting, vi har lært af de mange indetimer og de mange timer med familien, partneren eller hvem du nu deler husstand med, så er det at indeklimaet er vigtigt.

Her er det selvfølgelig ikke temperaturen, men forholdet du har til de andre mennesker, du deler tag med, som gælder. For det skal bare spille.

Og det spiller bare ikke, når der er små irritationer i huset. Når alenetiden bliver ødelagt af dårligt køkkenudstyr, af en dårlig netforbindelse eller et upraktisk hjemmekontor. Det kan undgås og skal undgås. 

Køkkenudstyr og indretningen

Madlavning har været den helt store vinder og køkkenudstyret den store sællert i 2020.

Vi har haft mere tid derhjemme til at passe de steder af boligen, der måske ikke altid får så meget omsorg, her kommer køkkenet ind i billedet.

En vigtig pointe er også, at restauranterne har haft lukket eller været svære at tilgå for nogle familier, derfor måtte køkkenfærdighederne med den gode madlavning flytte ind.

Her står du så, i dit køkken. Du skal lave et festmåltid for hele hytten, nu hvor du har tid. Du har fundet din tjans til lige at bruge tid på et projekt, hvor du ikke bliver forstyrret.

Men hvad sker der så? Du har ikke det rette udstyr, du har ikke en Stelton Emma termokande, du har ikke en trykkoger, du har ikke en damper, du har ikke …

Pludselig bliver sløret revet væk for øjnene af dig, og du kan kigge på dit køkken med helt friske øjne – hvad er det for et køkken.

Du mangler alverdens af den og den, og hvad skal du dog gøre ved det? Find de produkter du mangler, så du ikke får forhøjet blodtryk næste gang, du laver mad.

Sørg for god forbindelse

En anden vigtig, vigtig ting til isolationen er internettet. Sjældent har vores sociale liv, onlinehandel og god netværksforbindelse været så vigtig.

Vi skal bruge det til arbejdet, til skolen, til kontakten med vennerne og familien. Vi skal bruge det til at bestille de ting, vi ikke kan købe i butikkerne. Vi skal bruge nettet, fordi det gør livet så meget nemmere med en pandemi i luften.

Og den hurtigste internetudbyder finder du på linket. Et hurtigt internet er virkelig nødvendigt, når vores forbrug af internettet bliver intensiveret så meget, som det gør under corona.

Den gode internetforbindelse er blevet nødvendig for at leve og drive en normal hverdag og for at undgå skænderier i husstanden.

Kom forholdet til i forkøbet

Det allerømmeste og mest sårbare, der på ufineste vis testet og stikkes til uden pandemien, er forholdet. Det kommer i den grad under prøve.

Den prøve skal du selvfølgelig ikke dumpe, derfor er det altså en god idé at få hverdagen til at forløbe så lækkert og gnidningsfrit som muligt.

De små problemer og irritationer kan vokse sig endeligt større, hvis de først får lov at vokse. Det skal de ikke, de skal fjernes med roden med det samme. Sådan holder du mod og god vind i sejlende under en pandemi.