Annonce

Skal du optage et kviklån, er det naturligvis vigtigt, at du har overblik over markedet. Hurtigt kan du nemlig komme til at optage et dyrt lån, som du kan have svært ved at betale. Vil du gerne undgå dette, handler det om at læse alle regler og betingelser.

Kig på renter, gebyrer og ÅOP

Hvis du vil optage et kviklån, som du ikke kommer til at fortryde i det lange løb, er det vigtigt, at du kigger på lånets renter, gebyrer og ÅOP. Lånets renter kan nemlig give dig et billede af, hvor mange penge du skal betale tilbage hver måned.

Lånets ÅOP er de årlige omkostninger i procent. Har du to lån med samme beløb og samme løbetid, betyder det, at du kan sammenligne lånene ved at kigge på deres ÅOP. ÅOP kan nemlig vise dig, hvor meget du kan forvente årligt at skulle betale for lånet i alt.

Hvilke betingelser gælder?

Det er en god idé at læse alle regler og betingelser, hvis du overvejer at optage et kviklån. Der findes nemlig lån, som tilsyneladende ser billige ud at optage, men ikke er det i virkeligheden.

Det kan for eksempel være, at renten stiger ekstremt meget, hvis du ikke har betalt lånet tilbage inden for den første måned. Kommer du i denne situation, kan det hurtigt ske, at du får stablet en stor gæld på benene.

Tænk dig om

Skal du have råd til at tage på ferie, eller trænger du bare til lidt ekstra selvforkælelse, kan det være oplagt at optage et kviklån. Det vigtigste er blot, at du sørger for at vælge et lån, som du relativt hurtigt kan betale tilbage.

Har du ikke råd til at tilbagebetale pengene, bør du i første omgang holde dig fra at optage kviklån. På den måde kan du undgå at komme i en stor gæld.