Der er mange danskere der ikke vil indrømme at de har økonomiske problemer derhjemme. For manges vedkommende er det ydmygende og ikke noget som venner eller familie skal blande sig i. Ofte ved familierne godt hvorfor deres økonomi er løbet af sporet, men kan have svært ved at finde overblikket. Nogen familier vælger at lukke øjnene for virkeligheden, fordi de slet ikke kan overskue at finde ud af hvornår den dårlige økonomi startede. Der er mange som prøver at optage et online lån, så de har nogle flere penge på kontoen om måneden. I mange tilfælde kommer det til at tage overhånd således, at folk optager det ene lån efter det andet.

Kviklånet er populært

Det mest almindelige lån på det danske marked er kviklånet, da de fleste danskere har brug for at låne et par tusind kr. i ny og næ. Det karakteristiske ved denne lånetype er netop, at man maksimalt kan låne op til et par tusind kr. pr. lån. Ifølge statistikker kommer der flere og flere låneudbydere til, der udelukkende tilbyder deres kunder et kviklån. Der er generelt stor interesse på det danske marked, hvilket gør, at de vil gøre alt for at tiltrække flere kunder. Udbyderne er nødsaget til at finde på gode lånebetingelser samt gode reklamer, for at gøre det interessant for potentielle lånere at kigge forbi hjemmesiden. Lånere er gode til at anmelde diverse udbydere, hvilket er vejen frem, hvis man gerne vil være nogle af de mest omtalte på markedet.

Konkurrence på markedet

Når du leder efter det rette kviklån, så er det vigtigt, at du sammenligner flere udbydere med hinanden. Udbyderne gør alt for at gøre deres lånebetingelser interessante således, at folk er interesserede i at sammenligne. I et kviklån indgår rente, gebyrer, årlige omkostninger i procent, hvor meget der skal tilbagebetales pr. måned og lignende. Som regel er renten i den lave ende når det kommer til kviklån. Lånet skal normalt være betalt tilbage efter en måned, da lånebeløbet netop er så lavt i forhold til andre lånetyper.

Låneprocessen er hurtig:

Hvis du ikke har noget gæld og dermed ikke er registreret i RKI, så er der gode chancer for at du bliver godkendt som låner. Udbyderne er generelt gode til at svare tilbage på låneansøgningerne hurtigt. De fleste svarer samme dag, så du kan have pengene på bankkontoen dagen efter. Et kviklån er noget for dig, der har mulighed for at betale pengene tilbage måneden efter. Der er mange som optager det ene lån efter det andet, fordi de desperat har brug for penge.

Fordele og ulemper:

Der er både fordele og ulemper ved at det er så nemt at låne penge. Nogen bliver fristede selvom de ikke har råd til at optage et lån. Det er kun dig selv der kan sætte en stopper for at optage et lån. For nogen danskere er det en god ide at kunne låne penge nu og her samtidig med, at de hurtigt kan betale pengene tilbage. Det anbefales, at du regner på om du har råd til at optage et lån, inden du underskriver med NEM-ID og dermed har indgået en låneaftale.